Uploaded image for project: 'Picard'
  1. Picard
  2. PICARD-2230

Picard fails to start on Windows if the hostname contains non-ASCII characters and browser integration is enabled

    XMLWordPrintable

    Details

    • Type: Bug
    • Status: Closed
    • Priority: High
    • Resolution: Fixed
    • Affects Version/s: 2.6.3
    • Fix Version/s: 2.6.4
    • Labels:
      None
    • Environment:
      OS: Windows 7 Professional N Service Pack 1

      Description

      I upgraded from Picard 2.5.6 to 2.6.3 and when starting Picard after the installation it shows a dialog window with the error message: "Failed to execute script tagger"

      Running Picard with -d, the debug log shows the following error:

      D: 11:45:31,409 tagger.main:1002: Looking for Qt locale de_DE in C:/Program Files/MusicBrainz Picard/PyQt5/Qt/translations
      Traceback (most recent call last):
      File "tagger.py", line 19, in <module>
      File "tagger.py", line 1009, in main
      File "tagger.py", line 395, in run
      File "browser\browser.py", line 111, in start
      File "socketserver.py", line 452, in _init_
      File "http\server.py", line 139, in server_bind
      File "socket.py", line 676, in getfqdn
      UnicodeDecodeError: 'utf-8' codec can't decode byte 0xfc in position 1: invalid start byte

      Please find attached the debug log.

        Attachments

          Issue Links

            Activity

              People

              Assignee:
              outsidecontext Philipp Wolfer
              Reporter:
              XLChickenMan XLChickenMan
              Votes:
              0 Vote for this issue
              Watchers:
              2 Start watching this issue

                Dates

                Created:
                Updated:

                  Packages

                  Version Package
                  2.6.4